Роси Георгиева спечели книгата „Адам и Ева“ на Тоска Лий от играта на книжарница „Хермес“ – Пазарджик. Името ѝ бе изтеглено днес чрез жребий от екипа на книжарницата, а утре тя може да получи книгата от щанда. Книжарница „Хермес“ се намира в бившия ГУМ срещу централния пазар на областния град.

Играта бе посветена на Празника на любовта и виното, а в нея с верен отговор се включиха точно 14  ценители на писаното слово. И така очакваме Роси Георгиева да се свърже с нас на телефон 0897880529, за да уточним кога и как ще получи своята книга.

„Адам и Ева“ е вълнуваща история за съдбата на първата жена от авторката на „Савската царица“.

Древните писания разказват за жена, сътворена от реброто на първия мъж. Ева – името й се превръща в олицетворение на изначалната женственост и символ на пагубното неподчинение. С първия си дъх Ева се озовава в райската градина. Очите й срещат синия взор на Адам, който изгаря от нетърпение да опознае изпратената му спътница. Всичко е съвършено – като самите тях, до деня, в който Ева взема съдбоносното решение да отхапе от забранения плод.

Последвалото прогонване от рая променя съдбата на целия човешки род. В новия свят Адам, Ева и потомците им ще изпитат и неволи, и радости, но никога няма да изгубят надежда, че ще се върнат при Създателя. Историята им е колкото позната, толкова и обвита в легенди и мистерия. Сега обаче първата жена разказва съдбата си, отхвърляйки векове наслагвани погрешни представи. От рая до изгнаничеството, от безсмъртието до кончината на Адам, историята на Ева от зората на човечеството трогва с дълбока емоционалност и горчива мъдрост.

Пожелаваме на всички участници в нашата игра здраве, късмет и още много успехи и нови предизвикателства в света на книгите.

13ева

13ева2

13ева3