Адвокат Златко Митрев е новият областен управител на Пазарджик, стана ясно след днешното заседание на Министерския съвет, където премиерът Огнян Герджиков обяви имената на нови седем служебни областни управители в страната.

08златко

Причината е, че областните управители масово са подавали молби за неплатен отпуск, което няма да позволи провеждането на честни и прозрачни предсрочни избори, съобщиха от кабинета на проф. Герджиков. Мотивът за подаването на молби за неплатен отпуск е желанието на областните управители да участват в предизборната кампания.

Сменени са областните управители на Видин, Габрово, Стара Загора, Смолян, Пазарджик, Плевен и Перник.

Адвокат Златко Митрев е уважаван член на Адвокатската колегия в Пазарджик и част от управленското ѝ тяло. Той е роден в Брацигово през 1968 г. , възпитаник е на ЕГ“Б.Брехт“ в Пазарджик, а висше образование е завършил в СУ“Св.Климент Охридски“. Женен е, има син, който в момента учи „Право“. Не е членувал в никакви партии. Той е син на Димитър Митрев, който дълги години бе директор на Регионалния исторически музей в Пазарджик. Златко Митрев е изключително ерудирана личност, владее немски и английски език.

Припомняме, че миналата седмица бяха сменени 13 областни управители. С днешните 7 промени общо 20 нови областни управители назначи служебният кабинет.