Ана Гройс, PZdnes.com

Няколко часа преди деня на виното и любовта, пазарджишкият художник Константин Анастасов влезна в ролята на домакин и посрещна свои гости и почитатели в Брестовица – новата винена столица на България.  В пловдивското село, Анастасов  откри своята поредна изложба карикатура  в известната Влахова къща – чудесна сграда във възрожденски стил, на три ката. Експозицията посрещна гостите на втория кат, където официалното откриване направи кметът на селото Любен Радев.

15коко1

 

Коко Анастасов представи 17 свои творби, посветени на напитката на боговете.  Всички гости бяха посрещнати по стара българска традиция с хляб и сол, а специално на откриването на изложбата в Брестовица бе и Мандолинната формация „Елена Генова“, на която бе възложено музикалното оформление на събитието. Това е само първата изложба, която подготвя за Брестовица Коко Анастасов. Предстои му да покаже на отбраната публика, посещаваща новия винен център и свои живописни платна.

15коко

 

Освен това, кметът на пловдивското село е възложил на даровития художник изработката на пътна карта на Брестовица, както и индивидуалното маркиране на петте изби, забележителностите и важните сгради в населеното място, каквито са църквата, кметството, Културният дом и т.н., и изработката на билбордове, и забавни указателни табели. Идеята е да се вземе акъла на чуждестранните туристи, които идват специално за винен туризъм, участват в дегустации и изследват с интерес пътя на виното в България – разказа за PZdnes Константин Анастасов.