Жителите на село Злокучене отпразнуваха подобаващо Трифон Зарезан вчера, традицията през последните години бе позамряла, но тази година с общи усилия кметството, ф-ма „Грийн Аналайзис“ ЕООД и ресторант „Галерия“ показаха, че българските обичаи винаги могат да се възродят.

15проби

За първи път бе организиран Празник на виното с конкурс за „Най-добро домашно вино“ в селото, с надежда да се продължи през годините. В него участваха 9 производители, които се престрашиха да представят 12 проби от гроздовия еликсир.

В конкурса се състезаваха нелицензирани производители на домашно приготвено вино-бяло и червено. Дегустацията се проведе на 10.02.2017г. под ръководството на местният технолог Минка Кръстева. Бяха отсъдени три първи места и едно второ.

Вчера от центъра на селото под ритмите на българска народна музика и желание за веселие в 11.00 часа , жителите на малкото селце, се отправиха към близкият лозов масив на местния винопроизводител Венцислав Кузев, за да пресъздадат обичат зарязване. Въпреки, че населението е със смесен произход- българи и роми, това не им попречи да се повеселят заедно- да попеят и поиграят. С празничен водосвет отец Йордан Василев от църква „св. Харалампий“ град Септември благослови стопаните и гостите за добре дошли на празника.

15трифон

Самодейци в лицата на Адриана Изевкова и Петър Гагаров  пресъздадоха българската традиция.

15адриана

15злокуч1 15злокуч2 15злокуч3

Царица на виното-Стефка Петкова.

15злокуч