Областният управител на Пазарджик Златко Митрев се срещна с извънредния и пълномощен посланик на Руската Федерация в България Н. Пр. Анатолий Макаров, който днес е на посещение в Пазарджик.

17златко

На срещата присъстваха зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев,  Кирил Рънза – съветник, Константин Емелин – аташе, Анастасия Кабанова – пресаташе в посолството на Руската федерация у нас и представители на «Българска асоциация Витязи – Хан Аспарух», по чиято покана дипломатът е в Пазарджик.

„Много се радвам, че една от първите ми официални срещи като областен управител е с посланика на Русия в България. Нашият народ има прекрасен сантимент към руския народ и руската държава, факт е, че отношенията между България и Русия бележат подобрение.”, каза по време на срещата областният управител Златко Митрев и допълни, че много от нашите общински центрове са побратимени с градове в Русия, а в последните години се наблюдава ръст на руски туристи, които не само посещават Велинград, но и закупуват  свободни терени.

„Руските туристи имат интерес към историческия и балнео туризъм, а България има много интересни дестинации и Велинград е една от тях”, каза руският дипломат и декларира готовност за укрепване на икономическите и културните връзки между област Пазарджик и региони от Руската федерация.

Анатолий Макаров посети Пазарджик по покана на Българска асоциация Витязи – Хан Аспарух, където дари компютри и книги  и откри образователен център. Дипломатът поднесе цветя пред паметника на ген. Брок в областния град.