Три основни приоритета има новият областен управител Златко Митрев, стана ясно на встъпителната му пресконференция, която се проведе днес в областна администрация. Той обяви, че няма да прави промени относно състава на хората, които работят там. Негови заместници засега остават Стефан Мирев и Гинче Караминова.

Целите, които стоят пред него са три – да се гарантират честни и прозрачни избори за Парламент, да се предотвратят бедствия и аварии по отношение на снеготопенето, тъй като в момента язовирите са вече пълни на 50 % и да се доведе до успешен финал проектът за създаването на Медицинския колеж в Пазарджик.

Поканата да заеме поста стигнала до губернатора от Президентството, решил да приеме предизвикателството, тъй като се надява, че хората не могат да останат безучастни към съдбата на държавата си. За мен е важно да опитам да направя промени към по-добро, ако не успея ще се върна, там от където съм дошъл. Аз съм адвокат и имам над двадесет години стаж в частния сектор. Познавам проблемите на хората, ясно ми е и какви са очакванията им. Имайте предвид, че аз съм в областна администрация от два дни и все още се ориентирам в обстановката. Тази длъжност е изцяло нова за мен, каза още Митрев.

В днешния следобед той ще замине за София, където ще присъства на среща със зам. министъра на отбраната Стефан Янев и областните управители, във връзка с провеждането на изборния процес. Към момента държавата е осигурила 139 000 лв. за дванадесетте общини и 25 000 лв. за общинска администрация. С тези средства трябва да се осигурят необходимите материали за вота.

Разчитам на вас като четвърта власт да следите също за честността на изборите, каза Митрев, вие познавате много хора и в изборния ден ще имате възможност да видите пряко как тече изборният процес. А лично аз имам определени правомощия и ще ги спазя, но единствената гаранция, която мога да дам е моят морал. Мисля че липсата на политическа обвързаност при мен, също е ясен знак за безпристрастност.