Листата на БСП е балансирана и хората, които я съставляват са готови да реализират промяната, за която се говори и в предизборната платформа на партията, заяви областният председател на червените Йордан Младенов. Предстои в неделя на Национален съвет на БСП да бъдат утвърдени и имената на хората от гражданската квота.
Младенов, подчерта, че заседанието вчера е било проведено по правилата, в листата фигурират имената на хора, които са доказани професионалисти и лидери в своята област, те са представители на целия регион и имат своите поддръжници в редиците на партията. Третата позиция е отредена за Гурко Митев, който е председател на общинската организация в Пазарджик и е един от уважаваните кметове в общината, доказал на практика своите възможности.
Поради лични причини в листата на БСП няма да бъде досегашният депутат Димитър Димитров, общинският съветник Лазар Попов, Божидар Попов и Лиляна Мърхова. Общо 35 имена бяха предложени от общинските организации в областта, в листата има шестима пазарджиклии, тъй като това е най-голямата общинска организация в нашия избирателен район, свои хора имат и Пещера, Белово, Септември, Ракитово, Белово и Лесичово.
Подреждането от Областния съвет на БСП  на кандидатите от партията за народни представители в листата за 13 МИР-Пазарджик

1.  Славчо Велков-о.з. полковник
2. Йордан Младенов-областен председател на БСП
3. Гурко Митев-председател на ОбС на БСП-Пазарджик
4. Гражданска квота
5. Георги Янчев-председател на ОбС на БСП-Велинград
6. Петя Цанкова-председател на ОбС на БСП-Септември

7. Гражданска квота
8. Нина Димова-председател на ОбС на БСП- Ракитово
9. Гражданска квота
10. Надя Клисурска-Жекова-юрист – Пазарджик
11. Диана Варникова-Милчева-журналист – Пазарджик
12. Стойко Стефанов-председател на ОбС на БСП-Белово
13. Илко Савов – Пазарджик
14. Маргарита Иванова-художник – Пазарджик
15. Васил Котев
16. Димитър Жилков-земеделски производител
17. Атанас Павлов-юрист – Пазарджик
18. Гражданска квота
Резерви
19. Цветанка Христоскова
20. Николай Ковачев
21. Венко Бозев
22. Александър Кобаков
23. Георги Пукнев