Кметът на  Община Пазарджик  г-н Тодор Попов прие посланика на Руската Федерация в България Анатолий Анатолиевич Макаров. На срещата присъстваха и дипломати от Руското посолство в гр. София, представители на българската „Асоциация Витязи  – “Хан Аспарух” в гр. Пазарджик и експерти от общинска администрация. Бяха обсъдени въпросите на сътрудничеството между България и Русия в различни аспекти. Г-н Попов представи Община Пазарджик и град Пазарджик, както и развитието на отношенията между градовете-побратими Пазарджик и Ставропол, което има вече 46-годишна история.

17тодор2

Посланик Анатолий Макаров отбеляза, че е планирал и провежда поредица от срещи из цялата страна, с цел опознаване на страната, запознаване с представителите на местната и държавната власт и гражданите на България.

В разговора присъстващите се обединиха около общото мнение, че има добра основа за развитието на отношенията между нашите две страни /България и Русия/, но трябва да се обърне основно внимание на възстановяване на търговско-икономическите контакти /доставка на плодове и зеленчуци, вина и друга продукция от леката промишленост от България/ и развитието на туризма.

На раздяла домъкинът подари на госта си Енциклопедия Пазарджик и бутилка червено вино от региона с покана за повторна среща на 21 май, когато е празникът на града.

17тодор1