Един милион лева ни делят от старта на филиала на Медицинския университет в Пловдив, който ще заработи в Пазарджик, стана ясно от пресконференцията на областния управител Златко Митрев и неговите заместници – Гинче Караминова и Стефан Мирев. Откриването на средното училище, което ще произвежда специализирани медицински кадри е сред приориттите на губернатора. Чрез него той ще осъществи и приемственост от работата на своите предшественици.

IMG_7524

Идеята за създаването на Медицински колеж в областния град бе на ексобластния управител Трендафил Величков, който успя да получи съгласието на държавните власти за институциализирането на учебното заведение. След неговото оттегляне наследничката му Гинче Караминова извоюва сградата на бившия Педагогически колеж в Пазарджик да бъде предоставена за база на бъдещото школо за медицински сестри.

Един милион лева обаче са необходими за ремонт на помещенията, за да бъдет приведени в необходимия за обучение вид, съобщи днес зам.областния управител Гинче Караминова. Според нея при добра воля от страна на Правителството, сградата може да отвори врати на прага на следващата академична учебна година.

Със сигурност ще продължим да работим за това, каза и Златко Митрев, но подчерта, че на първо място засега остава подготовката на изборите. За следващата седмица е насрочена среща с образователния министър, поясни Гинче Караминова.

Още от първата пресконференция на новия губернатор – ТУК