Деветима шофьори са задържани от полицейските служители през уикенда. Мащабна полицейска акция беше проведена на територията на районните управления в областта. Един от основните акценти в нея бе контрола над участниците в движението. Така при рутинни проверки в полезрението на униформените попаднали И.В.- 24г. и И.Щ.-19г. от Панагюрище, както и Л.Д.-22г. от село Виноградец.

Те били зад волана под въздействие на наркотични вещества – амфетамин и марихуана. З.Г.- 28г. от село Огняново, Г.Ш.-37г. от Пловдив и Н.Т.-47г. от село Ивайло управлявали возилата си съответно с 1.61, 2.42 и 2.12 промила. Н.Т. дори предизвикал пътно-транспортно произшествие, като се блъснал с джипа си в преминаваща лека кола. За радост всичко се разминало само с материални щети. Да шофират като неправоспособни били установени С.Г.- 46г. от Пазарджик, В.И.-31г. от пловдивското село Куртово Конаре и 20-годишната Т.С. от софийското село Чавдар.

И тримата били без шофьорски книжки, които им били отнети са други извършени от тях нарушения на правилата за движение по пътищата. Срещу всички водачи са образувани полицейски производства.