След двата високи изборни резултата през 2015-та и 2016-та година, общинската структура в Септември получи признание чрез листата на кандидатите за народни представители.

Днес стана ясно, че зам.-кметът на Община Септември Даниела Малешкова е утвърдена от централата на ПП ГЕРБ за кандидат за народен представител в насрочените на 26-ти март предстоящи избори за парламент.
Това беше оповестено официално по-рано през днешния ден, когато водачът на листата в 13-и многомандатен избирателен район – Пазарджик Екатерина Захариева и областният координатор Найден Шопов регистрираха списъкът с кандидатите за народни представители в Районната избирателна комисия.

Номинацията на Община Септември Даниела Малешкова е записана под номер 5 в листата на ГЕРБ за 13-ти МИР – Пазарджик и се нарежда веднага след имената на бившите депутати и министри.

Петата позиция в листата е от чисто престижен характер, за което кметът Марин Рачев е настоявал на сбирката при Цветан Цветанов с представителите на общинските структури от областта в София преди 20 дни.
Главното в случая е, че с номинирането на Даниела Малешкова се дава възможност на жителите на Община Септември да гласуват за нея преференциално, което на фона на отминалите два избора я прави абсолютен фаворит спрямо останалите кандидати, подир водачът Екатерина Захариева.

За нея

19малешкова

Родена е на 10.04.1970 година в град Септември. От 2004 г. до 2011 г. работи като директор на Младежки дом – Септември. Била е още преподавател по български език и история в училищата на село Лозен и град Ветрен. От 2015 година работи като заместник-кмет на Община Септември. Висшето си образование завършва в ПУ „Паисий Хилендарски“ град Пловдив. Владее немски език. Семейна, с две деца.