Политическа партия „Национална републиканска партия“ на Младен Младенов открадна личните данни на говорителя на Районната избирателна комисия Георги Добрев и го вписа като свой поддръжник. Проблемът бил открит от Добрев, който решил да си направи справка в  сайта на ЦИК и така попаднал на измамата.

Не съм привърженик на тази партия и никога не съм давал своето съгласие да бъда вписван с списъците, с които се гарантира участието на партийната формация в предстоящите избори, каза адвокатът. Той вече е изпратил жалба до Комисията за защита на личните данни, за да разобличи извършителите. Всеки потърпевш може да поиска да бъде заличен от списъка, но това ще стане едва след като се удостовери, че подписът им в списъка е подправен.

„Националният Републиканската партия е основана през 2002 г. от българо-американци, живеещи в България“, пише на партийния сайт. Регистрирана е във Варна с председател Младен Младенов. Младенов беше кандидат-кмет на Варна и в негово писмо с биография до „Дарик“, самият той твърди, че през 1968 г. „е установил в Братислава връзка с групата „Прашка пролет“ и става координатор за България“, но е разкрит и арестуван, след което емигрира в САЩ.

Проверете дали и вие не сте станали жертва на  същата измама – ТУК