Водачът на листата на БСП за област Пазарджик проф. Славчо Велков заяви, че очаква интелигентна, толерантна и позитивна предизборна кампания за предстоящите на 26 март избори за Народно събрание. Ние нямаме врагове, а опоненти. Ще предложим идеи, които ще се постараем да стигнат до повечето хора, добави той, след като заедно с областния председател на партията и втори в листата Йордан Младенов и кметът на Добровница Гурко Митев, напуснаха залата за регистрация в Районната избирателна комисия – Пазарджик.

„Поискай промяната“ – това ще бъде слоганът на кампанията и в Пазарджик, като водачът добави, че тя трябва да настъпи във всичко и за добруването на всички ни. Той подчерта, че представлява гражданската квота в листата, но споделя изцяло това, което е отразено в предизборната програма на БСП. Към момента социологическите прогнози сочат, че партията може да разчита на две места в бъдещия парламент, но с общи усилия и работа бихме могли да достигнем и още по-добър резултат, каза Велков. Минимумът е подкрепа от 30 000 избиратели.

Не съм крал и няма да позволя и на другите да го правят, това е един от моите преки ангажименти към избирателите. Ще защитавам с нокти и зъби техните интереси. Аз съм местен човек, роден съм във Велинград, имам много роднини в Пазарджик. Знам какви са проблемите на хората и заради това смея да твърдя, че им предлагаме напълно реалистична програма.  Генералният проблем на хората е бедността. Социалната несправедливост и непримирима борба с корупцията във всичките ѝ проявления ще бъде друга част от моя ангажимент, каза още Велков. България не може и не бива да бъде във вечна криза, трябва да тръгнем нагоре. Хората искат промяната и с общи усилия ще я постигнем, каза още Велков.

 Регистрираната листа за участие в изборите на 26 март 2017 г.

1 Славчо Георгиев Велков
2 Йордан Стоянов Младенов
3 Гурко Георгиев Митев
4 Полина Александрова Шишкова
5 Георги Василев Янчев
6 Петя Николаева Цанкова
7 Никола Андреев Манев
8 Нина Иванова Димова
9 Таня Костадинова Благова
10 Надя Спасова Клисурска-Жекова
11 Диана Маринова Варникова-Милчева
12 Стойко Стойчев Стефанов
13 Илко Савов Савов
14 Маргарита Иванова Григорова
15 Васил Венков Котев
16 Димитър Йорданов Жилков
17 Атанас Георгиев Павлов
18 Георги Николов Вергиев