Продължава издирването на тримата маскирани мъже, които ограбиха обменно бюро в Пазарджик в понеделник вечер. Това съобщи в ефира на „Здравей, България”говорителят на полицията в града Мирослав Стоянов.

Малко след 19:00 нападателите нахлули в обекта на бул. „България“, който се намира непосредствено до офиса на „Телекабел“ след като със сила принудили собственика да им отключи вратата.  Маскираните мъже нападнали собственика Атанас Белишки на чейндж бюрото, който заключвал вътрешната врата на помещението. По всяка вероятност извършителите на грабежа са извършили грешки и това ще даде шанс на полицията да ги задържи, заяви Стоянов.

Вътрешното помещение на обменното бюро е снабдено с няколко охранителни камери, възможно е благодарение на тях да се установи самоличността на извършителите. Те са следили жертвата си и са чакали удобен момент, за да извършат престъплението. Въпреки че чейндж бюрото е в центъра на града, в часа на затваряне през зимата там е почти безлюдно. Собственикът на чейндж бюрото Атанас Белишки е бил свързан към частен СОТ, но паник бутонът е бил вътре, тъй като мъжът си е тръгвал и е бил заключил вече вратата на обекта. Той не е успял да реагира реагира на атаката. Със заплахи и викове „Ще те убием“ и „Давай парите“ тримата маскирани са го принудили да отключи обратно вратата.  Разследващите смятат, че нападението е било добре обмислено и планирано, а престъпниците имали информация за това, че обектът е оборотен, но не добре охраняем. Днес предстои полицията да направи втори оглед на мястото. 

По непотвърдена информация грабителите са успели да отмъкнат около 90 000 лева, в според думите на собственика той е съхранявал там и лични средства. Размерът на сумата тепърва ще се изяснява, каза Мирослав Стоянов.

След като наранили собственикът крадците успели да избягат с кола, паркирана в близост до обменното бюро.

Тази сутрин специализирани екипи извършиха втори оглед на местопрестъплението.