Жена е била блъсната от лек автомобил „Опел“ шофиран също от жена  на 46г. и е загинала на място на кръстовището, което се намира на ул. „Мария Луиза“ и „Болнична“ в Пазарджик, съобщи говорителят на ОД МВР – Мирослав Стоянов. Неприятният инцидент е станал около осем часа тази сутрин.

Пешеходката П.В. на 47 г. от Пазарджик се е движела по тротоара, когато върху нея е връхлетял автомобилът. Той се е движел с несъобразено висока скорост и водачката Павлина Колева не е могла да го овладее, докато се опитвала да направи ляв завой. След инцидента ѝ е взета проба за алкохол, която е дала отрицателен резултат. Въпреки че няма опасност да се укрие, жената е задържана, тъй като престъплението е много сериозно. На мястото е извършен оглед. Случаят е предаден на Прокуратурата.

Трима души са загинали, а 19 са ранени при 16 тежки катастрофи в страната през изминалото денонощие, съобщиха от пресцентъра на МВР. Един от пострадалите е с опасност за живота. В столицата са станали 5 тежки и 62 леки пътни инцидента, при които има един загинал и седем ранени.
От началото на годината са регистрирани 214 тежки катастрофи, при които са загинали 45 души, а 256 са били ранени.