Ана Гройс, PZdnes.com

Сдружението на майките на деца с увреждания от Пазарджик „Подай ръка и подкрепи“ организира за първи път в областния център ПРОЛЕТЕН БАЛ НА ДОБРОДЕТЕЛТА. На 21-ви март в хотел Форум, на търг ще бъдат разиграни вещи, и предмети, дарени от известни личности, познати лица от сферата на спорта и изкуството – музика, театър, танцово и изобразително изкуство. ПРОЛЕТНИЯТ БАЛ НА ДОБРОДЕТЕЛТА е мястото, където представителите на местната общност могат да се сдобият със сантиментално скъпи предмети на популярни и обичани лица и творци, и в същото време да помогнат на значима социална кауза. Всички средства от ПРОЛЕТНИЯ БАЛ НА ДОБРОДЕТЕЛТА ще отидат за създаването на фонд  за подпомагане на лечението на децата и младежи с увреждания от Пазарджик. Инициативата е подкрепена и ще премине под патронажа на кмета на общината Тодор Попов.

 Кои са звездите, които ще дарят свои любими вещи и кои ще бъдат гост – изпълнителите по време на вечерта на доброто, предстои да разберем. Организаторите обаче загатват за значими имена от обществения и културнеи живот на страната и ни призовават да очакваме изненади!

Сдружение „Подай ръка и подкрепи“ е създадено през декември 2012 година от няколко майки на деца с увреждания, родени и живеещи в Пазарджик. Вече четири години те намират сили една в друга, борят се с трудностите, свързани с отглеждането на децата им с тежки увреждания. Те основаха Сдружението с ясната цел да подпомогнат сами децата си с тежък умствен и физически дефицит. Подпомагането им в обществото, и защита на техните общочовешки права и нужди, осигуряване на достъпна среда, и възможност за провеждане на лечение, рехабилитация и терапия, в зависимост от нуждата на всяко едно дете. Истината е, че майките едва успяват да се справят с грижите и да поемат лечението, рехабилитацията и ежедневните нужди на децата си. Борбата им с несъвършенствата на здравната ни и социална система в частност, и като цяло с тежката държавна машина е също ежедневна. Вече четири години майките сами изработват картички и други ръчно направени артикули, които продават на организирани от тях базари и щандове, а със събраните средства подпомагат лечението на децата си.

 

 

Сметка на Сдружение „Подай ръка и подкрепи“:

BG71PRCB92301043301919

Procredit bank