Г-н Балабанов, имате ли предизборна платформа, какво ще открият избирателите в нея?

Ние не пишем предизборни платформи, за никого не е тайна, че след изборите те отиват в коша. Опитът ми сочи, че нито един кандидат за кмет не си е изпълнил обещанията. Същото става и с депутатите, заради това ВМРО – БНД, което е част от „Обединени патриоти“, залага на пет неща.

Първо, омръзна ни оскотели хора да убиват бедни и нещастни за пет лева. Това трябва да се пресече. Второ, не може държавата да храни 980 000 инвалиди, от които две трети са хора, които са си взели с подкупи и измами един документ от ТЕЛК, и прибират пари всеки Божи месец. Точно толкова пари ни трябват, за да направим минималните пенсии по 300 лв. Ще направим пълна ревизия на списъците на тези хора, ще изхвърлим лъжеинвалидите и ще увеличим пенсиите. Не може държавата да говори, че прагът на бедност на българските граждани е 314 лв. и в същото време да отпуска минимална пенсия от 180 лв. Точно толкова вземат около два милиона от общо 2 300 000 пенсионери в страната.

Трето, деца раждат деца в България и държавата не прави нещо това да се спре. Не можем да си затваряме очите. Ние предлагаме и ще го въведем – след второ дете, ще се дават майчинство и детски надбавки само на жени, завършили средно или висше образование. Демографският проблем може да се реши много лесно, ако привличаме българските етнически малцинства, които в момента живеят в Молдова и Украйна. Това вече се прави от Румъния и Унгария. Те прибират своите малцинства от тези две държави. Нашите в Молдова и Украйна са около 600 000 души.

Четвърто, ще ревизираме изцяло споразуменията за бежанците. Те нямат място в България. Страната ни би могла да поеме издръжката на 2 – 3000 души, но ако тук се появят стотици хиляди, ще станем свидетели на това, което се случва з Западна Европа – кражби и изнасилвания. И още нещо, бежанците получават по 600 лв. на месец и не искат да работят, а българския безработен, който няма къде да започне работа е принуден да получава 460 лв.

Пенсионерът трябва да се побере в рамките на 180 лв. Може ли това да се допуска от българската държава? Говори се, че Европа плаща на чужденците, но това не е вярно, парите за тях са от бюджета. Парите от Европа отидоха за огради, машини и т.н. Всъщност Европа, чиято външна граница сме ние, се занимава с това, колко да бъдат дебели и дълги краставиците, дали кокошките имат място да ровят, за да снасят щастливи яйца и дали да има специални тоалетни за гейове, а не се занимават с нещата, които пряко ни касаят.

Защо хората да изберат №2 в листата на „Обединени патриоти“?

До тук ни управляваха две партии – ГЕРБ и БСП. Сменяха си властта и резултатът е нулев. Ние искаме да направим една реална промяна, която ще бъде усетена от всеки човек в държавата. Аз мисля, че в нашата листа има честни хора, които са професионално подготвени и които имат огромно желание най-сетне да се случи така, че държавата да живее нормално. Що се отнася до мен лично – имам административен опит, мога да помогна на хората, доказал съм многократно, че това, което обещавам се изпълнява. Говоря не само за Пещера, а и за Батак, Брацигово, и други градове, където съм работил.

Има и партии, които залагат изцяло на това, че ще се справят с корупцията?

Да, твърдят, че ще се преборят с корупцията и олигархията, но от такива „борци“ вече 29 години няма никакъв резултат. Според мен не е работа на политиците да борят корупцията. Те просто не трябва да я създават, а за справяне с корупцията има специализирани органи. Това, което могат да направят политиците е да променят законите, така че органите да си свършват работата и да не се мешим в работата на органите. Защото сега политици определят, какво да прави съдебната система и МВР. Това е проблемът.

Говори се, че след тези избори няма да може да се сформира правителство, тъй като нито една партия няма да има мнозинство?

Смятам, че ще има правителство и то ще бъде коалиционно. Най-малкото заради това, че ни предстои да председателстваме Европейския съюз и това ще повлияе много зле, ако се налага отново да се правят избори наесен. Но всичко това ще бъде напълно ясно след изборите, въпросът е хората да подходят отговорно към изборния процес и да отидат да гласуват.

Кандидат депутатът от „Обединени патриоти“ Стефан Балабанов е втори в листата за 13 МИР – Пазарджик. 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!