Ловка лелка на достолепна възраст задига мартенички от един от щандовете на Търговски център в Стрелча.

Докато продавачката увлекателно обяснява как се маже крем за лице, купувачката небрежно краде сплетените в червено и бяло конци, символи на здраве и успех.  Видеото предизвика множество коментари в социалната мрежа, а преобладаващите от тях са, че кремът за лице струва най-малко десет лева, а жената го плаща, за да задигне мартеничката незабелязано.

Потребителите на социалните мрежи предполагат в коментарите си, че жената не е имала пари, за да си вземе мартеница, а ако беше обяснила това на продавачката, тя вероятно щеше да ѝ я подари.

Това не е първото провинение на извършителката. Тя е спипана от камерите да „работи“ и по наедро, като прибира в джоба цяло снопче мартеници от щендера.

За съжаление видеото не е доказателство в полицията, за да бъде заявена кражба трябва да има свидетелски показания от жив човек, видял случката. Ето защо повечето от собствениците на търговски обекти предпочитат да покажат и изобличат крадливите в социалните мрежи. В случая нанесената им щета едва ли възлиза на повече от пет лева.

Вижте видеото – ТУК