Ана Гройс, PZdnes.com

Един от доказаните начини да вдигнете настроението си, да се чувствате по-уверени, жизнерадостни е, като пуснете цветовете в гардероба си. А добре подбраният цвят не само ще подчертае вашата красота, но има и психологически ефект, освен това безусловно ще ви даде заряд и ще ви тонизира. Има един оригинален начин да се създаде моден и стилен имидж – Колор блокинг .

26цвят

Color blocking е контрастна комбинация от два или повече ярки цветове в един комплект.

И не разбирайте това като хаотичен набор от цветове, които ще ви отличават от тълпата. Комбинациите, съчетанията на цветовете в Колор блокинг перфектно се допълват и омекотяват помежду си, или обратно – създават акценти. Тя е подходяща за тези, които са уморени от носенето на едно и също нещо и  искат да създадат по-„сочни“ комплекти.

ОБЛЕКЛО

26цвят3

Ако решите да използвате  Color blocking, изберете дрехи с изчистен дизайн. Тъй като ще пренесем акцента върху цвета, роклята трябва да бъде с красива, но с неутрална кройка. Какво ще рече това – залагайки на яркия цвят, не се препоръчват допълнителни драперии, аксесоари, бродерии. Цветовете трябва да бъдат разделени, разграничени без плавни преходи / градиенти.

 Алтернативен метод

Има и друга версия на  Color blocking – няколко нюанса на един и същи цвят във визията. Този метод също е интересен и изразителен. Ако все още не сте готови за ярки образи, можете да използвате този трик – един основен цвят и един или два ярки. Това ще ви позволи да покажете вашата индивидуалност, но и да останете сдържани.

Обувки и Аксесоари

26цвят1

Ако използвате ярки дрехи, обувките и аксесоарите трябва да са в неутрален цвят, така че визията ви да е хармонична. Или можете да вземете обувки в цвят, като на долната част на дрехата, и по този начин, между другото, ще удължите визуално краката си.

Акценти

Опитайте Color Блокиране с аксесоари, дрехи с неутрален фон. Нека чантата и обувките или шапка и шал са в различни, ярки цветове. Тези цветни акценти ще вземат вниманието към онези области, към които искате да акцентирате. Помислете към кои области на фигурата си искате да привлече окото, и можете да използвате този трик!

Техниката Color blocking ви позволява да коригирате фигурата. Но когато тя се използва, трябва да разгледате и трите компонента на вашата фигура:

На първо място е тенът, за да изберете наситени или ярки и „прозрачни“ цветове да носите, и за да ги комбинирате успешно. С правилния подбор ще намалите обеми, където е необходимо или, обратно, ще се добави необходимия обем в нужните области.

Тип тяло – да акцентирате върху вашите достойнства или „активи“ и отклоните вниманието от недостатъците си.

Индивидуални нюанси на фигурата – да се определят визуално присъщите за вас моменти – коремче, малки гърди, особености на ръста.

И най-важното нещо в случая е точното познаване на собствения цветотип, на базата на който се прави индивидуалният подбор и комбинация от цветове!

Помнете обаче, че цветът ще разкаже за вас – какво настроение искате да излъчвате и да предадете, и ще подчертае вашата индивидуалност и достойнство.