Журналистката Надя Шомова успя сама да залови апаш в магазина си. Неприятният инцидент станал преди ден в супермаркета, а преди да „влезе в акция“, тя наблюдавала крадеца през екрана на охранителните камери.

След като се убедила, че мъжът скрива пакет скъпо сирене под якето си, Надежда застанала на вратата и не го пуснала да излезе докато не дошла полиция. Междувременно мъжът се върнал и сам остави откраднатото на мястото му, въпреки че преди това твърдял, че няма нищо чужда у себе си. Когато пристигнали и полицаите установили, че възрастният мъж не за първи път се среща с органите на властта.

Вчера пък ви разказахме за подобна случка в Стрелча, там жена открадна мартеници от щанда на Търговския център, при това под носа на магазинерката.

Кражбите в магазините станаха ежедневие и всичко, което може да се побере в джоб или малка чанта, може да поеме към дома на обрджията без да бъде заплатено, разказват и други търговци. Хората крадат предимно от немотия, но не рядко има и добре облечени апаши.

Историята на Надя Шомова – ТУК

Тетка краде мартеници в Стрелча – ТУК