По време на масираната полицейска акция през почивните дни са задържани трима са притежания на наркотици. Криминалисти от РУ-Септември извършили претърсване в жилището на И.К.- 22г. от същия град. Там органите на реда открили полиетиленови пликове съдържащи бяло прахообразно вещество и суха листна маса, съобщиха от пресцентъра на ОД МВР.

При направените полеви наркотестове се оказало, че става дума за амфетамин и марихуана с маса съответно около 12 грама и 20 грама. По същото време на улица в Пазарджик автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Алфа Ромео”. Возилото било управлявано от Б.Б.- 22г. от областния град . Младият мъж съхранявал в себе си два малки пластмасови контейнера с общо 18 грама суха марихуана.

В събота вечерта на улица в Пещера екипи на група „Криминална полиция” извършили проверка на 20-годишната Н.Х. от родопския град. Младата жена предала на криминалистите две хартиени топчета с неголяма количество амфетамин. И тримата са задържани в арестите на полицейските управления в Септември, Пазарджик и Пещера. Спрямо тях са образувани полицейски производства.