Спречкването, между ученици и криминално проявени, за което вече ви информирахме е станало пред Професионалната гимназия по облекло в областния град, научи PZdnes.com. В момента се изясняват и причините за инцидента, който като по чудо не е завършил с наранявания.

Припомняме, че днес преди обяд, край гимназията в Пазарджик възникнал скандал между група ученици и двамата жители на областния град С.Т. /21г./ и Т.Ш. /18 г./. По първоначални данни, пълнолетните- криминално проявени, започнали да преследват учениците и влезли в двора на гимназията. Единият взел част от осветително тяло, което размахал заплашително, а другият извадил нож. При опита да проникнат в сградата на училището се намесил директорът, към който двамата също отправили обиди и закани. Малко след това С.Т. и Т.Ш избягали.
За случилото се бил подаден сигнал в РУ – Пазарджик, откъдето незабавно са изпратени екипи на териториална и криминална полиция, както и инспектори от „Детска педагогическа стая“. В резултат на предприетите бързи полицейски действия двамата нападатели са установени и задържани в ареста за срок от 24 часа. По случая е образувано полицейско производство за хулиганство.