20избори20117

Водачът на листата за народни представители на Коалиция „БСП за България“ в 13 избирателен район – Пазарджик проф.полк.Славчо Велков заедно  с кандидат-депутати на 27 февруари се срещнаха с ръководителите на фирмите „Елхим Искра“, „ММ Механикс“ и „Еко мес“, за да представят политическата платформа за управление на България и чуят проблемите на бизнеса.

Проф. полк. Велков изрази убедеността си, че с платформата на „БСП за България“ могат да се постигнат резултати в ликвидирането на така наречената „паралелна държава“, която поставя под прага на бедност голяма част от българските граждани. „Под „паралелна държава“ разбираме мафията и целта е се отреже нейната глава“, каза той.

28бсп

Като експерт по национална и международна сигурност проф.полк. Велков обясни измеренията на сигурността, особено на социалната и гражданската, и начините за нейното опазване в днешното динамично време. Водачът на листата в 13 ИР очерта накратко предлаганите икономически мерки, заявявайки, че е нужна „икономизирана политика, а не политизирана икономика“.

Вторият в листата Йордан Младенов, икономист и председател на Областния съвет на БСП – Пазарджик, допълни намеренията за икономика на растежа, като  постави акцент върху създаването на фонд „Индустрия“ с начален капитал от 500 млн.лева и увеличаване капитала на фонд „Иновации“ със 150 млн.лв. На въпрос от страна на мениджърския екип на „Елхим Искра“ за въвеждане на електронно правителство г-н Младенов отговори, че то е елемент от инструментариума за премахване на втората държава. Г-н Младенов обърна внимание и на пакета от мерки за защита на земеделието, една от които е въвеждането в големите търговски вериги на минимални прагове за произведени в България продукти: 51% плодове и зеленчуци в сезона на производството им и 30% извън него; 75% вино и спиртни напитки.

28бсп1

Здравеопазването и отделянето на повече средства за профилактика също бяха обсъдени. Проф. Славчо Велков изрази несъгласието си с въвеждането на пръстов отпечатък и подчерта, че „БСП за България“ е за въвеждането на безплатно медицинско обслужване, не лечение, на всички български граждани.

Йордан Младенов допълни, че много по-резултатна мярка в здравеопазването е електронната здравна карта, която е готова от 2009 г., но двете правителства на Бойко Борисов не са пожелали да я въведат.

28бсп3

„На огромна част от пенсионерите кръвното налягане е по-високо от пенсиите“, каза водачът на листата в 13 избирателен район и подчерта, че въпреки това Коалиция „БСП за България“ не обещава пенсия 600 лева, защото, който обещава, трябва да е в състояние до го изпълни, а икономическото развитие в момента не позволява това. В тази връзка прокуристът на „Елхим Искра“ Георги Русков сподели: „Останахме много малко производители в България“. Той повдигна темата за санирането, изразявайки мнение, че подкрепя  идеята, но не и начина за нейното осъществяване.

Липсата на кадри за промишлеността и острата нужда от качествено професионално образование открои като изключително сериозни проблеми пред бизнеса мениджърът на „ММ Механикс“ инж.Ангел Чолаков. „Най-голям износ на пари извън България става чрез образованието“, бе категоричен предприемачът.

Според него в училището са настъпили „огромни деформации“ и дуалното обучение е един от механизмите за подготовка на кадри.

Като втори голям проблем пред кандидатите за народни представители инж.Чолаков посочи начина на здравно осигуряване и криворазбраната солидарност. Нуждата от пенсионна реформа и начините за нейното осъществяване също бяха дискутирани като структуроопределящи елементи за икономика на растеж.

Липсата на подготвени кадри и мерките за задържане на младите хора в България бе тема и в разговора в „Еко мес“. Пред работещите в предприятието проф.Славчо Велков обясни, че не е член на БСП, но е приел предложението да бъде водач на листата в 13 избирателен район, защото платформата на коалиция „БСП за България“ е реалистична и поставената цел за благосъстояние на българските граждани може да се постигне.

Тази вечер, 28 февруари, в предаването „Лице в лице с Цветанка Ризова“ по Би Ти Ви гост ще бъде водачът на листата проф.Славчо Велков, а на 1 март-от 7,45 ч. ще бъде гост в сутрешния блок на „ Нова телевизия“.

Платена публикация!

 Купуването и продаването на гласове е престъпление!