Служители на Горско стопанство „Панагюрище“ от община Панагюрище се изправиха днес на мирен протест пред сградата на Районното управление в града. Причината за безпокойството им е фактът, че в събота двама служители на Горското от Оборище и Поибрене са били пребити от двама поибренски цигани, докато се опитвали да ги накарат да спрат да секат и крадат дърва.

Извършителите са избягали от местопрестъплението, а служителите на Горското са настанени в болницата. Единият все още е там, а другият е напуснал по собствена воля, въпреки че трябва да продължи да бъде лекуван. Днес двамата роми са се предали доброволно в полицията, а горските служители искат те да останат в ареста, а не да бъдат освободени след разпита.

Подобни инциденти вече са ежедневие в борческия град, съобщиха негови жители. Още двама горски служители са пострадали преди седмица, докато се опитвали да спрат каруца също на гражданин от ромски произход. Талигата била пълна с дърва, за които той нямал легитимен документ за произход.

Нивата на битовата престъпност от това естество продължават да бъдат високи, коментираха и от полицията.

Ето какво остава след подобна сеч – ТУК