Велинград официално бе  посетен от Нейно Превъзходителство г-жа Манал Ел – Шинау- извънреден и пълномощен посланик на Арабска република Египет в Република България и доайен на африканските посланици. Тя бе посрещната традиционно с хляб,сол и мед поднесени от деца в народни носии.

На срещата провела се в кабинета на кмета д-р Костадин Коев, присъстваха зам.- кметовете г-жа Светла Томова, г-н Атанас Палигоров, председателят на Общински съвет инж. Бельо Мандраджиев, г-н Георги Мяшков общински съветник, директори на дирекции  „ХСД” и „ИПРТ” г-жа Мариана Зинкова и г-жа Цвета Спасова, ст. експерт  Илияна Гешева и  инициаторът на провелата се среща- Димитър Стойчев,. Градоначалникът запозна Нейно превъзходителство с природните дадености на Велинград, многобройните минерални извори, благоприятните климатични условия и балнеологията в курорта.  Тъй като и Египет е предпочитана  туристическа дестинация, те обсъдиха възможностите за развиването на туризма.

Гостите представиха желанието си за обмяна на опит и сътрудничество между техни и наши специалисти в областта на СПА услугите. Г-жа Манал Ел-Шинауи  запозна домакините с  работата, която в момента извършват за подписването на споразумение в областта на културата между двете страни.

Д-р Коев покани Нейно Превъзходителство да посети предстоящия летен международен фестивал, на който ще има гости от различни страни и ще бъдат представени  уникални български занаяти. Те от своя страна отправиха покана за участие на наш фолклорен състав в  тяхно събитие.