Седмина са задържани в резултат на предприето разследване за побой над горки стражари в панагюрското село Поибрене, съобщиха днес от ОД МВР $ Пазарджик.

Случаят станал в събота следобед, когато между двама лесничеи от ДГС-Панагюрище и група жители на панагюрското село Поибрене възникнала свада. Няколкото  насъбрали се мъже от селото нанесли побой над длъжностите лица. В резултат на това се наложило горските стражари да бъдат транспортирани в панагюрската болница „Уни Хоспитал”, където им е оказана медицинска помощ.

Единият от тях бил хоспитализиран и оставен за лечение заради удар в областта на корема. След получаване на сигнал за случилото се било предприето разследване от служители на териториална и криминална полиция от РУ-Панагюрище. Първоначално за срок от 24 часа били задържани З.М.- 25г., Н.К.- 32г. и М.С.- 31г., всичките от село Поибрене. За случая незабавно е информирана и Районната прокуратура в средногорския град.  Днес органите на реда са задържали още четирима поибренци, а именно И.А.-23г., М.А.-29г., А.М.- 25г. и Л.М.- 21г. Работата по пълното изясняване на случая, както и извършването на активни оперативно-процесуални действия продължават.