IMG_7864

С омагьосващ фолклорен концерт започна представянето на листата на Коалиция „БСП за България“ в Пазарджик тази вечер. Възпитаниците на „Чудесия“ заслужиха аплодисментите на публиката, която остана очарована от техните изпълнения. Над двеста души се събраха в голямата зала на Младежки дом – Пазарджик, за да видят с очите си кандидатите на лявата партия за парламента.

„България е изправена пред нови избори и народът не е сляп, аз вярвам, че всеки един от българите ще направи правилния избор, за себе си  и за своето семейство.“ – заяви в началото водачът на листата о.з. полк. Славчо Велков. Той представи себе си, като подчерта, че тръгва на битка, която възнамерява да спечели.  – Още ТУК

Поканата да оглави листата е пристигнала лично от Корнелия Нинова, с която ги свързва двадесет годишно приятелство. „Приех, защото и аз като вас смятам, че България се нуждае от промяна и то много сериозна промяна“, заяви Велков. Според него спрямо населението на страната се упражнява социален геноцид. Славчо Велков е роден във Велинград, учил е в Пазарджик, а съпругата му е от Септември. Биографията му включва и обучение във военното училище във Велико Търново, а след това военна Академия „Г.С.Раковски“ в София.

Той подчерта, че не е член на БСП, а представител на гражданската квота в партията. В листата има петима души, които не са членове на партията и това, според Велков, означава, че е една от малкото листи, в която гражданите са заели достойно своето място.

Той припомни, че в основната партия опонент ГЕРБ представителите на гражданската квота се броят на пръсти, а това е така, защото хората са разочаровани от управлението на Борисов и не искат името им да бъде свързвано с неговата партия. „В техните листи има 13 негови министри, какво означава това? Че партията няма кадрови ресурс и е принудена да вади на тезгяха всички, които са и под ръка. Заместник – кметовете също не са рядкост в листите на ГЕРБ“.

„Тъй като Бойко Борисов непрекъснато повтаря, че е най-подготвен от всички и иска отново да стане премиер, аз го очаквах тази сутрин в студиото на „Нова телевизия“, за участие в дебата по отношени на сигурността. Но той прати Цветанов“. – каза още Велков.

IMG_7898

Той заяви, че когато някои хора от управлението на ГЕРБ са карали инкасови коли, той е бил командир на батальон в Българската армия. Кариерата му продължила като служител на въоръжените сили в Западна и Северна Африка, а по-късно и в Близкия Изток. „Виждал съм живи терористи, а не набедени за такива и знам какви щети нанесе ГЕРБ на националната сигурност. Не случайно заявих днес на Цветанов, че знам много работи, включително и защо е бил в Щатите на Молитвената закуска, за да се моли да спечели изборите, но изборите се печелят не с молитва, а с работа, работа, която ни предстои“, заяви Велков. Той отправи покана към Екатерина Захариева да участват в публичен диспут.

IMG_7919IMG_7923

„Ако искаме сега да направим истинска промяна, трябва да направим така, че да спечелим не просто гласове , а цялото доверие на хората“, допълни водачът. „Ние не обещаваме реки от мед и масло, защото е невъзможно да се увеличат двойно заплатите на учителите, нито пък да се увеличат двойно пенсиите, това е популизъм. Ние казваме – ще индексираме пенсиите, така че най-ниските да стигнат един нормален праг и това няма да стане на мига, нашата програма е дългосрочна“.

IMG_7950

„Ние имаме нужда от вашата подкрепа, заяви още Велков, няма да ви предадем и няма да ви излъжем, нашият глас трябва да стигне до всички, мои братя и сестри, защото ние сме много повече от онези, които разграбват и опустошават България“.

След това бяха представени и останалите участници в листата:

Йордан Младенов – икономист, председател на Областния съвет на БСП
Гурко Митев – педагог, председател на ОбС на БСП в Пазарджик, четири мандата кмет на Добровница
Полина Шишкова – директор на дирекция в ЦКС
Георги Янчев – зам.-директор на Гимназията по горско стопанство във Велинград и председател на ОбС на БСП в курортния център
Петя Цанкова – педагог, председател на ОбС на БСП – Септември
Проф. Никола Манев – предложен от Панагюрище, д-р на науките по наказателен процес, той бе единственият отсъстващ от кандидат – депутатите
Нина Димова – икономист, председател на ОбС на БСП – Ракитово
Таня Благова – директор на ПГИМ – Пазарджик
Надя Клисурска – юрист, адвокат
Диана Варникова – журналист
Стойко Стефанов – инж. енергетик, председател на ОбС на БСП – Белово
Илко Савов – философ и социолог
Маргарита Григорова – художник
Васил Котев – историк, мениджър
Димитър Жилков – земеделски производител
Атанас Павлов – адвокат
Георги Вергиев – бизнесмен, производител на хляб в Септември и Бургас
След представянето на листата се състоя и кратка дискусия след като от публиката бяха зададени и въпроси.
IMG_7967 IMG_7961

Повече за програмата и обещанията, които ще направят към своите избиратели кандидат – депутатите от Коалиция „БСП за България“ четете утре.

Ето и мнението на втория в листата – Йордан Младенов

IMG_7975

По време на предизборната ни кампания ще заложим на срещите с повече хора, на принципа от врата на врата, за да можем да разберем, какви са проблемите на хората. Нашите срещи сочат това, че гражданите са обезпокоени от случващото се в страната и голяма част от тях припознават промяната в лицето на БСП и нейната предизборна програма, каза Йордан Младенов.

Всички ние трябва да си отговорим на един въпрос – каква държава очакваме да имаме и какво искаме да оставим на нашите деца?Дали искаме държава, в която нашите родители си броят всеки ден стотинките, с които да си платят тока и лекарствата или стабилна социална среда. Дали искаме младите хора да напускат страната и да оставят празни домовете си или искаме те да мечтаят и да се реализират тук. Дали искаме предприятията да затварят врати или искаме в тях да работят трудолюбиви хора, които да получават едно добро заплащане, уточни Младенов.

Той каза също, че през последните години сме свидетели само на негативни процеси в социалния живот, както и фактът, че сме последната държава по стандарт в ЕС. Земеделието също е акцент в нашата програма. Имаме специална програма за земеделските производители във въвеждането на две марки – „Произведено в България” и „Свежи плодове и зеленчуци”. Идеята е големите търговски вериги в активния земеделски сезон да предлагат над 70% от „Свежи плодове и зеленчуци” и 50% от „Произведено в България”, каза също Младенов.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!