Кметът на община Септември Марин Рачев присъства днес на първа копка на нов месокомбинат в село Карабунар. Той ще бъде изграден в най-кратки срокове в имота на винарска изба „Терес”, която е собственост на бизнесмена Светлозар Велчев.

01карабунарко

Сред гостите на събитието бе кметът на Карабунар Иван Каменарски, бизнес партньори на Светлозар Велчев и неговия син Борис, представители на финансиращата банка, на строителния надзор и други. Общата инвестиция за бъдещото предприятие ще бъде на стойност от близо 3 милиона лева, а новите работни места, които ще се открият през 2018-та година ще бъдат над 15.

Преди първата копка водосвет за здраве и берекет отслужи отец Кръстьо. След това предприемачът Светлозар Велчев счупи бутилката с шампанско в кофата на багера. „Строителните дейности по изграждане на месокомбината ще започнат веднага. Ако всичко бъде о’кей през декември ще се съберем тук пак за откриване на предприятието”, заяви г-н Велчев, който е и председател на федерацията по шин-киокушин.

01карабунар1

Както е известно член на тази федерация е пазарджишкият СК „Торнадо”, където до преди време тренираше синът на Марин Рачев – Иван. Той обаче скъса сухожилие на рамото, което го извади извън от татамито за дълъг период. Именно спортната тематика беше една от темите на разговор между Светлозар Велчев и Марин Рачев преди церемонията. Пак тогава отличните си умения пред гостите демонстрира и кметът на Карабунар Иван Каменарски, който пък е шеф на българска федерация по билярд.