РБ със сигурност влиза в парламента, заяви пред избиратели в Белово водачът на листата на Реформаторски блок-Глас Народен в 13 МИР-Пазарджик Бойка Маринска. Тя цитира данните от социологическо проучване на „Афис“, според което  „Реформаторски блок – Глас народен“  събира 5% от гласовете на избирателите.

Само Реформаторски блок не се включи в обидното за избирателите наддаване за пенсии и заплати, което накрая избирателят ще санкционира, като не даде подкрепата си за авторите на този популизъм, каза още Бойка Маринска. Според нея само РБ-Глас народен говори за оборудването на 400 нови линейки и ремонти и обновяване на всички спешни центрове и отделения в страната. Само РБ казва, че хората без образование не могат да вземат социални помощи за безработица, докато не се образоват. Само РБ говори за антикорупционен закон и че за корупция са осъдени единици в страната. Само РБ настоява парите за образование да станат с 1 милиард лева повече от сега – 4,5 % от БВП, а за култура и наука да се вдигнат двойно, допълни Маринска. Тя беше категорична, че в програмата за управление на РБ е заложено, че ДДС трябва да се намали от 20 % на 18 % и да се вдигне прагът за регистрация по ДДС, за да си вземе дъх малкият и среден бизнес.

Пред жителите на Белово, които бяха препълнили залата в града, Маринска обобщи и другите приоритети в образованието:  достойно и справедливо заплащане за учителите, безплатни учебници за всички ученици от 1 до 12 клас, спорт в училище и превенция на агресията и насилието.

Заедно с Бойка Маринска в Белово бяха и кандидатите за народни представители от листата на Реформаторски блок-Глас Народен: Чавдар Чавдаров /ЗНС/, Веселин Попов /Глас народен/, Борис Станков /гражданска квота/, Христо  Цветанов/ДБГ/. Те бяха представени от общинския координатор на Движение България на гражданите в Белово Кузман Маринков, който заяви, че единствено народните представители от Реформаторски блок са отстоявали интересите на хората, като визира Изборния кодекс, Закона за предучилищно и училищно образование и др.

„Израснал съм тук в Белово. До болка познавам проблемите на местните. Аз съм един от всички вас. Тук съм, за да ви кажа, че една страна е такава, каквато поискат да бъде българските граждани. Ние сме за една силна държава, която да гарантира справедливост и равенство на всички граждани. Наш приоритет е развитието на малкия и средния бизнес, с грижа за хората от малките населени места. Днес всички заедно тръгваме обединени с общи усилия към разумен избор“, каза пред избирателите Чавдар Чавдаров, лидер на Земеделски народен съюз в Пазарджик.

В срещата-дискусия взеха участие много жители на Белово, които споделиха проблеми от обществен характер. Те заявиха, че вярват на Реформаторски блок, който е доказал, че работи с мисъл за хората.

КУПУВАНЕТО И ПРОДАВАНЕТО НА ГЛАСОВЕ Е ПРЕСТЪПЛЕНИЕ!

Платена публикация!