„Цигански колела“ е написан специално за младата актриса от ромски произход Наталия Цекова. 

За втора година решихме да покажем на пазарджишката публика млади театрали и техните представления, съобщи днес директорът на Младежки дом – Пазарджик, Инна Церовска.

На 9 март, от 19:00 ч. следва първият двуезичен спектакъл на ромска тематика, написан специално за младата актриса от ромски произход Наталия Цекова„Цигански колела“. Проектът има за цел да разкрие ромската култура и свят през погледа на една млада жена, която описва своята история и живот.  По този начин той дава възможност да се видят трудностите при интегрирането на младите представители на етноса в съвременна и модерна Европа, но с поглед „отвътре“.

Наталия е завършила актьорско майсторство в Театралната академия  през 2014 година, а в момента продължава образованието си  в магистърската програма „Публична реч“. С представлението „Цигански колела“ актрисата прави сега своя дебют на сцена, заедно с акордеониста Кирил Петров – той също е от ромски произход, завършил е НМУ „Л. Пипков“, а сега е студент последна година в Музикалната академия.

06Цигански колела-плакат

Автори: Здрава Каменова, Калин Ангелов

Режисьор: Калин Ангелов

Сценография и костюми: Ирина Василева

С участието на: Наталия Цекова, Кирил Петров

Времетраене: 1 час

Мартенски театрален маратон

Март е месецът, с който подготвяме зрителите за Международния младежки театрален фестивал „Океан от любов“. Неговото 12-то издание ще се състои между 8 и 12 април тази година, допълни Церовска.