Ана Гройс, PZdnes.com

За пореден път – с цяла колекция медали се завърнаха пазарджишките мажоретки от Профилирана математическа гимназия „Константин Величков” в Пазарджик, които през почивните дни се явиха на Международния танцов конкурс „Дъга от таланти“ – Пловдив 2017.

На последния ден от конкурса, пети март, в стил характерни и мажоретни танци, Пазарджик бе представен от 19 момичета, в две възрастови категории – юноши и младежи, от Мажоретен състав ”МЕГА” и Мажоретен състав ”Мини МЕГА”. Момичета от математическата гимназия представиха пред международното жури общо 12 танца – 4 характерни, два от които дуети и два в раздел формация  и 8 мажоретни танца, по 4 в раздел формация и малка група.

Рекапитулацията: В раздел характерни танци, при младежите, нашите момичета с много красота и много стил взривиха публиката и извоюваха първо място с танца „Циганска кръв”, второ място с „Адажио по испански”, трето място с „Танго последно”, в изпълнение на Гергана Лазарова и Емилия Маргинова и четвърто място с „Фламенко”, в изпълнение на Стефани Янакиева и Емилия Маргинова. „Аз самата отдавна не съм се чувствала така…Много емоция и заряд имаше в изпълненията им, особено в „Адажио по испански”, който момичетата танцуват от две седмици, като се има предвид сложността на стила, направо УДИВИТЕЛНО…“ – коментира след края на състезанието ръководителят на трупата Петрунка Стойчева-Маргинова. В раздел мажоретни танци нашите момичета обраха отново първите места с танците „Революция”, „Цирк”,  „Натурално” и „Весело”.

В другата възрастова група – младежи, раздел формация – момичетата от математическата гимназия завоюваха първите места с „Носталгия”, ”Погледни ме”, ”Собствена религия” и „Битката”.

„За представянето на децата ми и в мажоретните танци – не знам какво да кажа!“ – емоционално реагира Стойчева. „Моите момичета се отличават, като постановка на тялото, техника с уреда, излъчването и енергията…Слушах коментарите в публиката. Хората ги харесват, усещат това, което се случва на сцената! Те стояха достойно –  с усмивка и блясък! – смята треньорката им и допълва, че децата за сетен път са доказали, колко са израстнали, какво значи прогрес и работа в екип! Петрунка Стойчева – Маргинова благодари на момичетата за удоволствието и емоциите, с които изпълват сърцето й! Тя е категорична, че по-често трябва да гледаме децата и да взимаме пример от тях, и когато имаме една цел, обединени сме – победата е неизбежна!

06махор1