Експремиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов бе тази вечер в Пазарджик, за да се срещне с избиратели. Срещата с него се състоя в зала „Маестро Георги Атанасов“, която бе препълнена от желаещи да чуят него, Екатерина Захариева, водач на листата за областта, Николина Ангелкова и Димитър Николов, кмет на Бургас.

07бойко1 07бойко3

Залата бе препълнена, а най-напред пред хората застана водачката на листата на ГЕРБ в Пазарджик – Екатерина Захариева. Тя припомни ключовите придобивки за всеки общински център в областта, по време на управлението на ГЕРБ. В Пещера, Брацигово, Стрелча, Велинград, Лесичово, Септември са били създадени инфраструктурни обекти, стадиони и бази за обучение и спорт. Особено място бе отредено на Панагюрище – чуйте какво каза Екатерина Захариева ТУК

„Разчитайте на мен, обещавам, че аз ще бъда най-големият адвокат на този регион, винаги съм срещала подрепата на премиерът Борисов, когато той види смислен проект, който дава за здравето на хората, за възрастните хора ще направи всичко, което е необходимо, за да постигнем за града това, което е направено и в другите градове където ГЕРБ има свои кметове“. – каза Екатерина Захариева. Водачът на листата на ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева посочи, че ГЕРБ е доказала, че увеличава доходите на хората на база на постигнат висок икономически растеж, а не чрез задължаване на бъдещите поколения с дългове. Според Захариева бизнесът разчита на ГЕРБ, защото знае, че когато партията управлява има сигурност. Екатерина Захариева подчерта направеното от правителството на Бойко Борисов и ГЕРБ в Пазарджик. „ГЕРБ направи много за всички общини в област Пазарджик. Основен приоритет в региона е създаването на нови работни места“, заяви тя. Водачът на листата на ГЕРБ обясни, че е родена и израснала в Пазарджик и ще защитава интересите на региона. Захариева бе категорична, че всички смислени проекти, които ще допринесат за развитието на Пазарджик, ще бъдат реализирани в следващ управленски мандат на ГЕРБ.

07бойко4

Областният координатор на ГЕРБ за Пазарджик – Найден Шопов даде думата и на Николина Ангелкова, която припомни, че нашата област би могла да бъде една от водещите в областта на туризма. „Радвам се да бъда с вас тази вечер, за да подкрепя Екатерина Захариева и цялата листа на ГЕРБ, единствено в нашата управленска програма се говори за туризъм. Направих си труда да проверя какво пише в управленската програма на БСП, там няма и думичка за туризъм.“ – подчерта Ангелкова – ето какво още каза тя – ТУК „Това много ме притесни, защото е възможно едно работещо министерство да бъде върнато в рамките на друго. Туризмът постигна много само за последната година, особено по отношение на връщането на рустите туристи в България. През тази година ръстът на чуждестранни туристи в страната ни ще се повишава, а това се дължи на работата, която правителството на ГЕРБ е свършило. “ -допълни тя и разказа, че лично премиерът Бойко Борисов е водил разговори с президента Путин, за да увеличим потока от руски туристи по нашето черноморие и страната. „Имаме 16 млрд. лева приходи от туризъм. Имаме 20% ръст на туристите в Пазарджик. 40% ръст в туристите от Русия, благодарение на личните усилия на Бойко Борисов. Ще продължим да развиваме туризма, защото имаме ясна визия“, категорична бе Николина Ангелкова.

07бойко5

Сред гостите на срещата бе и кметът на Бургас – Димитър Николов. Той припомни основните приоритети в програмата на ГЕРБ, като първа цел той посочи продължаването на обновяването на инфраструктурата. Особено място ГЕРБ отделя на образованието, като ще се акцентира на мерките, които ще заставят родителите да бъдат отговорни за посещенията на малчуганите в час. Заместник-председателят на ГЕРБ и кмет на Бургас Димитър Николов представи приоритетите от предизборната програма на ГЕРБ, като акцентира върху инвестицията в образованието и премахването на бюрокрацията. „Заедно със социалния патронаж държавата ще финансира посещение на лекар и стоматолог в населените места, ще има възможност за доставка на лекарствени медикаменти директно до хората. Така ще осъществим едновременно здравна и социална програма“, заяви Николов. Какво още каза Димитър Николов – ТУК

07бойко3

България е изпълнила всички изисквания от Маастрихт – ние сме отличниците в Европа, това заяви Бойко Борисов. Европейските ни партньори знаят, че страната ни трябва да бъде сред челните държави в ЕС. Това ще се случи, само ако след 26-ти март продължим да имаме прогнозируемо правителство и знаят, че могат да ни вярват. Това каза председателят на ГЕРБ Бойко Борисов по време на среща с жители на Пазарджик. Той подчерта, че доверието към България може да бъде сериозно разклатено, ако Корнелия Нинова продължава да има неоснователни претенции към ЕС. „В Брюксел нямат нужда от тропачи по масата, които обаче искат да им се плащат милиарди. Никой друг не е давал пари за България, освен ЕК. Всички други са ни взимали“, заяви Борисов. По думите му, България има най-ниския външен дълг – 27%. „Дългът ни е бил най-висок в управленията на БСП“, коментира Борисов. Той обясни, че България трябва да влезе в Еврозоната.

07бойко6

Според бившия премиер страната ни е заслужила доверието на Европа, защото е разрешила проблема с миграцията. „Направихме 140 км. възпиращо съоръжение и опазихме външната граница на ЕС. Получихме 320 милиона лева помощ от ЕК, благодарение на усилията ни“, обясни Бойко Борисов. По думите му, след управлението на ГЕРБ държавните параметри са в изключително добро състояние. „Заварихме 5,5% дефицит, а в момента държавният бюджет е на излишък. Успяхме да изплатим 6,2 млрд. живи пари за борчове, взети от стари управления, без да се усети от хората“, каза Борисов. Той обясни, че благодарение на факта, че в България има най-ниските данъци в Европа, са привлечени хиляди фирми от съседни на страната ни държави. „Затова икономическият ръст достигна 3,6%“, посочи лидерът на ГЕРБ.

Бойко Борисов коментира, че има различие в позициите на Корнелия Нинова и президента Румен Радев. „Защо БСП казва, че ГЕРБ е разрушила държавата, а президентът Радев заяви пред целия немски бизнес, че България е изключително стабилна икономически? Днес разбрах защо от думите на Корнелия Нинова – защото Радев е президент на ГЕРБ.  Служебното правителство също е на ГЕРБ“, каза лидерът на ГЕРБ. Той обясни, че Нинова е казала кои от служебните министри са били на дадени постове по време на кабинета „Борисов“. „Президентът Радев също бе командир на най-голямата ни въздушна база в Граф Игнатиево и командир на военно-въздушните сили в България в правителството на Бойко Борисов. Нинова ми отвори очите – вече не можем да казваме, че президентът не е от ГЕРБ. Ужасна обида към Радев е това, което говори Нинова“, заяви Борисов.

Председателят на ГЕРБ изтъкна, че Екатерина Захариева е била моторът в постигнатата от ГЕРБ реформа в съдебната система. „Хората имат нужда от справедливост, което трябва да бъде обвързано със законодателни промени. Предвиждаме редица мерки в следващ управленски мандат, които да доведат до справедливо и бързо правосъдие“, каза Бойко Борисов. По думите му, програмата на ГЕРБ предвижда принуда, обвързана със социалните помощи, целяща всяко дете да ходи на училище. „България трябва да се бори да е заедно със силните икономики и високообразованите хора. Трябва да принуждаваме хората да учат, за да бъдем конкурентоспособни. В нашата програма единствената завишена цифра е за двойно увеличаване на заплатите на учителите. Осигурили сме необходимите средства – 880 милиона излишък в бюджета имаме само за януари“, подчерта Борисов.

07бойко77

 Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!