За пета поредна година на традиционния празник на уникалните, вечно живи и неизчерпаеми в многообразието си български танци – „ЛАЗАРСКА БРОЕНИЦА – 2017“ ще се проведе в родопския град Брацигово, съобщиха организаторите от местното читалище „Васил Петлешков“. Събитието ще се състои на 08 април (събота), Лазаровден, от 10 : 30 часа, на централния площад.

Фолклорът е най-голямото богатство, което е останало от създаването на България като държава – повод за национална гордост пред целия свят.

РЕГЛАМЕНТ:


1. Право на участие имат всички клубове и формации.
2. Участниците да не са професионалисти, без ограничение на възрастта.
3. Не се изисква участниците да са облечени във фолклорни костюми (облеклото е по преценка на ръководителите на групите)
4. Всеки един от участниците да бъде с венец за глава, изработен собственоръчно от живи цветя.

В програмата е предвидено:
Дефиле на клубовете. Задължително да бъдат с табела или знаме.
Откриване – ТС „Брациговче“ при НЧ „Васил Петлешков – 1874“
Две хора по избор до 6 мин. изпълнява всеки клуб.
Общо хоро – Пайдушко хоро.
Участието е без такса. Пътуването е за Ваша сметка.
Вашите заявки с броя на участниците се приемат на e – mail: vp_1874@abv.bg в свободен текст до 28. 03. 2017 г. (вторник).
Ще имате възможността да се насладите на природата на този край, която е съчетала красотата и величието на Родопите, благоприятните климатични условия и уникално културно-историческо наследство. Желаем, че всичко това ще остави незабравими преживявания от гостуването Ви в гр. Брацигово.
Очакваме Ви да се надиграваме, а не да се състезаваме!