На официална церемония изпълнителният директор на Българска агенция за инвестиции Стамен Янев връчи сертификати за инвестиция клас А по реда на Закона за насърчаване на инвестициите /ЗНИ/. Сред фирмите носители на сертификата бе „БУЛФАРМА“ ООД- един от най-големите инвеститори в страната в сектор здравеопазване.
07мишо
Отличието получи собственикът на фирмата д-р Михаил Тиков за проекта „Преустройство и надстройка на болнична аптека в болнични отделения и „топла връзка“ между ДКЦ „Пълмед“ и УМБАЛ „Пълмед“, който ще се реализира в гр.Пловдив.
Общият размер на инвестицията възлиза на 3 800 000 млн.лв.
„БУЛФАРМА“ е фирма с 20-годишна история, която стартира с основна дейност  дистрибуция на лекарства на едро за българския и международен пазар. От 2000г. „БУЛФАРМА“ ООД  инвестира в областта на здравеопазването като  същата година прави първата в България приватизация на публично здравно заведение в гр. Пазарджик.
Оттогава досега фирмата чрез приватизация и собствено изграждане е създала 6 болници и 7 поликлиники на територията на цялата страна. Най-голямата от 6-те болници е „УМБАЛ Софиямед“, която разполага с  680 легла. През 2013г. и 2014г. „БУЛФАРМА“ печели престижното национално отличие “Инвеститор на годината“.