С подкрепата на ПП ГЕРБ немският автомобилен гигант „Костал“ отваря 1200 работни места в Пазарджик, като се надявам той да повлече крак за още нови инвеститори в града ни. Това каза днес водачката на листата на ГЕРБ в 13 МИР Екатерина Захариева, която се срещна с генералния мениджър на „Костал Аутомотив България“ Йохан Грабовски и посети строителната площадка на бъдещия завод за автомобилни компоненти в индустриалната зона на Пазарджик.

07захариева1

Първите 200 служители вече са наети и се обучават, а на 5 април трябва да стартира производството на подкормилни кутии за „Ауди“, като в бъдеще ще бъдат изработвани автомобилни компоненти за всички водещи автомобилни марки в Европа.

„Благодаря на държавата от името на г-н Костал. Решихме да инвестираме в Пазарджик, тъй като тук има добре обучени хора, дългогодишни традиции в индустрията, а и градът се намира на пътя за Западна Европа. Имаме огромен потенциал за развитие и растеж в региона“, заяви Йохан Грабовски пред водачката на листата на ГЕРБ. Той каза, че до края на годината в завода ще работят 500 души, а до края на 2018 г. – 1200. Фирма „Костал“ има 17 000 служители в целия свят и над 2 млрд. евро оборот. Компанията има свои правила за етичен бизнес, справедливо отношение към работниците и стриктно спазване на законодателството на държавите, в които инвестира.

„Преди 4 г. бях част от екипа на президента на ГЕРБ Росен Плевнелиев и създадохме инициативата за автомобилен клъстър в България. Радвам се, че днес тя е факт и различните производства за този отрасъл създадоха 40 000 работни места – коментира Екатерина Захариева. – Била съм два пъти икономически вицепремиер и министър на правосъдието и винаги съм поддържала тезата, че държавата не трябва да пречи на бизнеса, а да му помага. В предизборната програма на ГЕРБ сме заложили тотално облекчаване на административните услуги, като вече служителите от администрацията, а не предприемачите, ще събират необходимите документи за получаване на дадено разрешение.“

Захариева подчерта, че всеки инвеститор се интересува дали в дадената страна има благоприятна данъчна система, добре образовани хора, ниска административна тежест и съдебна реформа. Затова образованието, промените в съдебната власт и реформата на администрацията са сред приоритетите на ПП ГЕРБ.

Тя благодари на Атанас Качаков, кандидат за народен представител от ГЕРБ в Пазарджик, за подкрепата, която са оказали на германските инвеститори, за да може заводът в града да бъде факт.

„За Пазарджик най-важното е създаването на работни места. Като кандидат за народен представител от ПП ГЕРБ поемам ангажимент за привличането на повече инвеститори като този, които ще се отразят положително на икономиката на града като цяло“, заяви още Екатерина Захариева. Генералният мениджър на „Костал Аутомотив България“ Йохан Грабовски я подкрепи с думите, че на всеки две създадени от тях работни места се разкрива по едно допълнително, тъй като заводът създава заетост и при техните местни партньори и доставчици на суровини.

„Костал“ е най-високотехнологичната компания в автомобилния бизнес в България. Вярвам, че в следващите 10 години тя ще промени изключително много Пазарджик и всички ще го видим с очите си“, каза Кирил Асенов, българският партньор на „Костал“, който благодарение на сътрудничеството си с немския гигант е създал 700 нови работни места в своята компания.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!