Безработица, липса на водопроводна мрежа и лоши пътища, са сред проблемите, които поставиха жители на селата Розово и Равногор на среща с кандидата за народен представител от Коалиция „БСП за България” Йордан Младенов. Няма поминък, младите бягат и селата ни обезлюдяват, оплакаха се хората. От Европейския съюз дойдоха милиарди за подобряване на инфраструктурата, но ГЕРБ вместо да правят водопроводни мрежи, в селата строиха стадиони с повече места от жителите, посочи вторият в листата.

08snimka1

Нямаме бъдеще, ако оставим всичко на далаверата и корупцията, категоричен бе Младенов. Най-голямата ни болка са младите хора и възрастните – младите трябва да имат условия да работят и да отглеждат деца, а възрастните да имат достойни старини, каза кандидатът за народен представител. Той посочи, че националният план на „БСП за България” предвижда преизчисляване на пенсиите и намаляване на разликите между старите и новоотпуснатите. Обвързване на месечното парично обезщетение за отглеждане на дете от 1 до 2 години с размера на минималната работна заплата пък е мярка, насочена в подкрепа на младите семейства. Спешна задача ни е и българското здравеопазване, отбеляза Йордан Младенов.

Премахване на системата за пръстови отпечатъци, на скритите форми за допълнително доплащане и запазване на държавните и общинските лечебни заведения в отдалечените и труднодостъпни райони са сред приоритетите на „БСП за България”. Пренасочване на средства към извънболничната помощ, профилактиката, майчиното и детското здравеопазване е друга от мерките в националния план.

Това не са обещания, това са ясни и конкретни ангажименти, категоричен бе Йордан Младенов. Ще попитате от къде пари, има пари, но те не трябва да се крадат, а умно да бъдат използвани, отбеляза вторият в листата. Според него с подобряване на инфраструктурата в региона ще се привличат повече инвестиции и ще се подпомогне развитието на туризма, каквито предпоставки има в община Брацигово. Ще измъкнем България от пропастта, но няма да са достатъчни само нашите усилия, ще го направим заедно, каза Йордан Младенов.

 Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!