Абдикирането на държавата от средното професионално образование през последните години и липсата на ковачница на кадри за предприятията, бе водещата тема в разговора воден днес от  кандидатите за народни представители от Коалиция „БСП за България“ и ръководството на пазарджишката „Крис“ АД. Изпълнителният директор на шивашкото предприятие инж.Блага Йовова сподели опита на фирмата за обучение на кадри и посочи няколко елемента от административната тежест за бизнеса, като постави акцент върху здравно-осигурителния кодекс.

08данчо

Обвързването на образованието с кадровите потребности на бизнеса, както и дуалното обучение са само част от решението на проблема – липса на квалифицирани кадри, който е характерен за всички сфери на производство, подчерта вторият в листата на коалиция „БСП за България“  и председател на Областния съвет на партията – Йордан Младенов.

„Вече никой не вярва на бомбастични обещания, предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“ е социално ориентирана и изпълнима“, каза водачът на листата Славчо Велков. Той очерта накратко елементите, които Коалиция „БСП за България“ предвижда за социална справедливост и подкрепа на младите семейства. Обсъдена бе и липсата на този етап от Закон за физическия фалит, който би помогнал на най-бедните.

Кандидатите за народни представители от Колиция „БСП за България“ се запознаха накратко с производствения процес и продуктовата гама в „Крис“ АД. Те отправиха топли пожелания към работещите във фирмата по повод  Международния ден на жената 8 март и зарадваха всяка дама от екипа на дружеството с цвете.

Платена публикация!

Купуването и продоването на гласове е престъпление!