Волеболен клуб „Хебър“ – Пазарджик отново показа класа и стил в играта си за първия полуфинал за влизане в Суперлигата. Без особени затруднения нашите момчета надиграха тима на „Дея волей“ – Бургас. Като спечелиха и трите гейма. Последният от тях бе доста оспорван, но въпреки това момчетата на Атанас Петров доказаха лидерските си качества и екипния дух.

Мачът се игра в спортна зала „Васил Левски“ в присъствието на стотици запалени фенове. В неделя ще бъде реваншът на тази среща, той ще се състои в Бургас. В тази фаза се играе до две победи от три мача. При достигане до трети мач, той ще се играе на 15 март, отново в Пазарджик.

След изтеглен жребий в офиса на БФВ се определи, че победителят от двойката „Хебър“ (Пазарджик) и „Дея спорт“ (Бургас) ще бъде с домакинско предимство за финалните плейофни срещи.

 Другата двойка от полуфиналните плейофи е Доростол (Силистра) – Виктория – Волей (Пловдив), като първият мач между тях на 12 март в Силистра. Волейболистите на Хебър преследват спечелване на Висшата лига и промоция за Суперлигата.
„Имаме най-многобройната и емоционална публика във Висшата лига. Феновете създават невероятна атмосфера и всеки път ни помагат да дадем максимума си. Готови сме за финалната права на шампионата“, коментира треньорът на Хебър Атанас Петров.

Ето как приключи играта днес:

PAZARDJIK, 9 March 2017, Game start 18.00 – Game Over

Set 1

Set 2 Set 3 Set 4 Set 5
(HEB) HEBAR PAZARDJIK 3 25 25 25 75
(DEY) DEYA SPORT 0 17 13 23 53
’20 ’19 ’25 ’64