boika_111

Образованието винаги е било приоритет на Реформаторския блок. Това заяви водачът на листата на „Реформаторски блок-Глас народен“ в 13 МИР Бойка Маринска, която обясни, че парите за образование трябва да бъдат увеличени и да станат не по-малко 4.5% от БВП. Няма как да искаме качествено образование, ако намаляваме средствата. Трудът на учителя трябва да бъде достойно заплатен. Но стига с този популизъм, че заплатите на учителите ще нараснат двойно. Заплатите на преподавателите трябва да бъдат повишавани плавно и след определен период от време, заплащането в сектора да стане достойно.

Скоро в една от социалните мрежи бях попитана от родител на студент в България, защо българските студенти са с толкова ниско самочувствие, в сравнение със свои колеги по света. Няма как и преподавателите, и студентите, да се чувстват значими, след като образованието и всичко случващото се в системата деградира от 89-та година насам. През определени години имаше значими промени, но е ясно, че България изостава по ръст на грамотност сред младите хора.

В програмата си реформаторите предлагат редица конкретни мерки срещу ранното отпадане от училище. Родителите ще бъдат глобявани, ако децата не посещават учебните заведения, а хора, които не са изпълнили конституционното си задължение да се образоват до 16 години, няма да получават помощи за безработица.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!