Ако държавата ни се развиваше нормално, защо Бойко Борисов подаде оставка? Това попита водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ Славчо Велков по време на срещата на кандидатите за народни представители с офицерите от запаса, която се проведе на 9 март.

„Няма да козируваме на олигархията, достойнството на българския офицер повече не бива да бъде потъпквано“, заяви той и представи накратко кандидатите за народни представители и предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“. Славчо Велков се спря по-подробно на националната сигурност, външната политика, отбраната и въоръжените сили.

„Динамичните промени в световен мащаб пораждат необходимост от нова Стратегия за национална сигурност, обхващаща в комплекс днешните рискове и заплахи и стъпките за ефективна система за противодействие“, заяви водачът на листата на Коалиция „БСП за България“ в 13 ИР. Според него най-голямата заплаха за България в момента е от юг, затова трябва да се изгради и поддържа оградата по границата с Турция и да се предприемат активни действия за връщане на мигранти, които не са бежанци от военни действия. Нужно е ефективно да се използва капацитета на българските фирми, които работят по натовски стандарти, за модернизация на Българската армия, която в момента е насочена предимно към мисии в чужбина, подчерта Славчо Велков. „Който поддържа евтина армия, си купува ядове“, каза той и подчерта, че България не само трябва да има пълноценно членство в Европейския съюз и НАТО, а и активно да участва във формирането на дневния ред в международните организация, в които е член. „Трябва да си развиваме оперативните способности и да използваме целия ресурс на сектор „Сигурност“ за противодействие на тероризма“, каза водачът на листата на Коалиция „БСП за България“.

„Не само към българското офицерство е унижено. Ветераните от войните също са в унизително положение“, каза един от присъстващите на срещата и сподели болката на мъжете, сражавали се по бойните полета по време на Втората световна война: отнети карти за безплатен транспорт, липса на безплатни лекарства, намален престой в санаториумите…

„По-страшното е, че някои от доскоро управлявалите отрекоха приноса на ветераните от войните за победата над фашизма“, изрази мнение друг. Антифашистите също не ги признават, допълни трети.

„Пенсионерите са обречени на смърт, защото не могат да си позволят елементарни неща за нормален живот. Цветан Цветанов обеща, че войнишките пенсии ще бъдат увеличени с около 40%, а какво направи“, коментира жена. „Само БСП ни увеличи пенсиите, другите искат да ни уморят, да ни няма на този свят“, допълни 96-годишен ветеран от войните.

„Прилаганата система в спорта в момента не е действаща“, сподели  олимпийският шампион по борба през 1972-а Георги Мърков. „Аз се гордея, че водач на листата в 13-ти избирателен район е полк.Славчо Велков, имам му доверие и знам, че държи на думата си“, каза спортистът.

„Има вълна против ГЕРБ, защото хората все по-трудно и трудно живеят“, изрази убеденост друг. Присъстващите в залата попитаха на кого разчита БСП като коалиционен партньор за управление, когато спечели изборите.“За да се предлага коалиция, трябва да си първи по резултат“, отговори Славчо Велков и заключи: „Платформата на Коалиция „БСП за България може да стане изпълнима програма, ако коалицията събере необходимото мнозинство в Народното събрание“.

10бсп3

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!