Водачката на листата на ПП ГЕРБ в Пазарджик Екатерина Захариева осигури работни места за 120 жители на град Ветрен, чийто предишен италиански работодател внезапно се изтегли от страната, оставяйки ги без работа. В читалището на града заедно със Захариева пристигнаха служители на отдел „Кадри“ на немския концерн „Костал“, които започнаха за приемат документите на хората на място.

На срещата с жителите на Ветрен присъстваха кандидатите за народни представители от ГЕРБ Атанас Качаков  – представляващ „Костал Аутомотив Бълария“, Даниела Малешкова и Николай Ангелов, кметът на община Септември Марин Рачев и кметът на град Ветрен Радослав Лютаков.

„ГЕРБ не само обещава работни места, а ги осигурява още преди изборите“, коментира Екатерина Захариева пред излъганите работници. Всички те работели в обувния цех на компанията „Еко Скарпе“, но от декември не са получавали заплати, а в началото на годината разбрали, че техният собственик – италиански гражданин с постоянно жителство в Албания, е прехвърлил собствеността на фирмата на социално слаба плевенчанка.  Захариева обеща на хората, че ще поиска спешна среща с италианския посланик и ще поиска помощ от властите на страната измамените работници да си получат дължимите заплати.

Жителите на Ветрен ще бъдат назначени в новия завод за автокомпоненти на „Костал“ в Пазарджик, като първоначално ще преминат обучение в Смолян или в Чешката република, като през това време работодателят ще им изплаща и заплата, и командировъчни. Служителите на компанията уточниха, че не е необходим предишен опит или образование.

„За две години не може да се свърши всичко, което не е било направено за две десетилетия – каза Захариева. – Но вчера един човек ми каза, че благодарение на мен не са му откраднали фирмата.“ Правосъдният министър в кабинета „Борисов 2“ припомни, че една от многото законови промени, изработени от екипа и, е в Търговския закон с цел предотвратяване на кражбата на фирми. Поправката предвижда при прехвърляне на дружествени дялове и смяна на управител задължителна нотариална заверка не само на подписите, но и на съдържанието на протокола от общото събрание на дружеството.

„Всички работодателски организации подкрепят ГЕРБ, защото знаят, че бизнесът може да се развива единствено в стабилна държава. Когато ГЕРБ е на власт, имаме икономически ръст, а когато дойде БСП – дефицит“, заяви пред жителите на град Ветрен Екатерина Захариева.

Водачката на ПП ГЕРБ и служителите на германската автомобилна компания бяха посрещнат изключително емоциално от местните жители, които обещаха за пореден път да дадат доверие на партията, гласувайки с номер  11 в интегралната  бюлетина.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!