Национална кампания „Заедно за Европа“, която се провежда от Мрежата от информационни центрове в България стартира днес и в Пазарджик. Основна цел на кампанията в цялата страна е отбелязването на три значими годишнини – 60 години Европейски социален фонд; 10 години от присъединяването на България към ЕС и 6 години функциониране на Мрежата от 28 информационни центъра.

Екипът на ОИЦ – Пазарджик реши да сподели рождения си ден с представители на медиите и приятели днес, разказа ръководителят му Радослав Пешалов. Той сподели и това, че през изминалите години офисът на ОИЦ – Пазарджик беше посетен от 3 212 човека. Екипът е успял да организира 234 събития /информационни срещи, пресконференции, кампании и др./ в Пазарджишка област, на които са присъствали 5 027 участника. Всички те бяха отразени в 467 публикации от местните медии.

Отбелязванета на 10 г. България в ЕС ще се проведе на 25 април 2017 г. в Професионална гимназия „Иван С. Аксаков“ Пазарджик, в която ще бъде създаден Коридор на Европа. В него ще бъдат изложени знамената на всички страни, членки на ЕС, и кратка информация с датите на присъединяване към ЕС, обща площ, столица, официален език и др., разказа Пешалов.

В периода от 25 април до 17 май 2017 г. ще се проведе конкурс на тема „Успешна човешка история чрез Европейски социален фонд“. Идеята е участниците да бъдат провокирани да напишат кратък разказ (до 1 страница) за успешна човешка история, с подкрепата на Европейския социален фонд, който е имал положително въздействие, след като е финансирал или в момента финансира проекти по оперативните програми. Условията за участие и награден фонд ще бъдат обявени на 25 април 2017г.

Заключителното събитие „Заедно за Европа“ на Мрежата от 28 информационни центъра ще бъде в гр. Габрово, като ежегодно в града на хумора се провежда шарен карнавал около Деня на Габрово, в който Мрежата от информационни центрове ще се включи в периода 20 – 21 май 2017 г. с обща картина, изработена от режисьора на Карнавала. Освен тържественото шествие с огромната котка-символ на града се провеждат различни конкурси, изложби и концерти.

 

 10областен3