Спецакция на ГДБОП се е провела рано тази сутрин в едната от тръбите на тунела „Траянови врата“. Полицаите инсценирали катастрофа и затворили изхода и входа на тунела за кратки. В този момент в него имало няколко автомобила и ТИР. Докато останалите водачи се чудели как ще продължат пътя си, пристигнали облечени в черно с маски на лицата си антимафиоти и се насичили към джип, който бил сред чакащите в самия тунел. Все още няма официална информация по случая.

За Би Ти Ви журналистът Илхан Андай, който е станал свидетел на акцията, коментира, че около 6:30 часа движението в тунела по посока София е било спряно – привидно, заради катастрофа. Преди влизането под земята имало „странно паркирани“ коли, спрени от пътната полиция тир и джип. Докато водачи и пътници чакали в тръбата, маскирани спецполицаи се появили и тръгнали към един от блокираните в тунела автомобили. „Зад нас се чуха крясъци, отнякъде се появиха момчета маскирани от спецотряда за борба с тероризма“, разказа Андай. Един от полицаите даже бил с противогаз.

Във връзка с извършваща се проверка по преписка вчера столичното Шесто РУ обяви, че търси съдействие за установяване на самоличността на мъж. Той се е представял като Радо от Варна, Радо Николов, Геро и Григор.
Въпреки предприетите оперативно-издирвателни действия, до този момент самоличността му не е установена.
Хората, които разполагат с информация за мъжа от снимката, могат да сигнализират при гарантирана анонимност на тел.: 112, 02/9821760, 9821755 или в най-близкото поделение на МВР.

11мвр