11халите

Сградата на столичните хали беше блокирана, след като е усетена задушлива миризма. Охраната е извела всички посетители.Съобщава се, че тревогата е предизвикана от задушлива течност и че проблемът е дошъл от санитарните помещения на втория етаж. Според първоначална информация става дума за нервно-паралитичен лютив спрей.

Пред Агенция „Фокус“ директорът на СДВР ст. комисар Младен Маринов. „Разлятата течност е с остра миризма. Районът е отцепен и хората са евакуирани, за да могат колегите от пожарната да изследват и да кажат каква е течността и да бъде обезопасено. На мястото са екипирани хора, които ще изземат течността и ще направят необходимите изследвания“, обясни ст. комисар Маринов. Не е ясно обаче, кога точно ще бъде възстановен работният процес в Централните хали.

В крайна сметка се оказа, че става дума за спукан флакон със задушлив газ, който се ползва при самозащита. Флаконът е бил открит в тоалетните на сградата, невропаралитичният газ не причинява увреждания на здравето, поясниха от софийската полиция.