07%d0%bd%d0%b8%d0%ba%d0%be%d0%bb%d0%be%d0%b2

Тридесет годишният Иван Николов, който закла възрастната двойка Василка и Асен Илиеви в нощта срещу президентските избори, миналата година е напълно вменяем и ще отговаря за деянието си, съобщиха от прокуратурата в Пазарджик. Той е върнат в пазарджишкия арест. Непосредствено след извършеното от него престъпление той бе изпратен за лечение в затворническата болница в Ловеч, тъй като лекар установи, че е бил под влияние на наркотици. Освен мъжа и жената от ул. „Дунав“, потърпевши от необяснимото поведение на младия мъж са и две жени, които той простреля с въздушна пушка в деня след убийството, докато те отивали към магазина в к-с „Марица“.

Спрямо Иван Николов е предявено обвинение за двойното убийство, по особено жесток и мъчителен за жертвите начин, а също така и за нанасяне на лека телесна повреда на двете простреляни жени.

Припомняме, че тогава хората от ул. „Дунав“ разказаха, че той често е посещавал квартала, а заедно с още няколко момчета не еднократно е показвал лошо отношение към хората от ромски произход. Все още не е известна датата за първото заседание по делото. Иван Николов е направил пълни самопризнания пред полицията, като заявил, че идеята да убие възрастната двойка му дошла в главата след като гледал клип на песента на Слави Трифонов – „Нема такава държава“.

Ето какво се случи на 6 ноември – ТУК