С мнозинство на общо събрание провело се днес Дружеството на пазарджишките художници преизбра досегашният си председател – изкуствоведът Ани Стойкова, съобщиха присъствали на събитието.

Поради изтичане на мандата на Управителния съвет и Ревизионната комисия съответно съставът им е бил обновен.

В състава на УС са влезли досегашният член с право на още един мандат Никола Стоименов, Ани Стойкова, Катя Бажлекова, Михаил Маламски и Георги Хамалски. Ревизионната комисия е в състав: доктор Станимир Куюмджиев, Атанас Шикеров и Маргарита Иванова. Ревизионната комисия е избрала за свой председател Маргарита Иванова.

Дружеството продължава насоката зададена от миналата година за привличане на млади членове и млада публика.

Отчетена бе отлична работата с Община Пазарджик, в лицето на кмета Тодор Попов и културния отдел.
„Бихме искали по-добър контакт с местната телевизия. Бихме искали да има интерес сред по-младите хора в града, за което и ще работим. Пожелаваме си и по-голям зрителски интерес сред жителите на града от всички сфери, защото какво е творецът без своята публика, още повече духовна храна и култура биха ни направили и по – извисени и интересни личности. Разбира се, ние също ще положим усилия за интересен годишен календар от събития, които да привлекат и повече публика.“ – заяви за PZdnes.com – Ани Стойкова.