Първия областен турнир по волейбол, организиран от БСП, откриха на 11 март в общинската спортна зала в гр.Костандово кандидати за народни представители от Коалиция „БСП за България“, сред които и водачът на листата Славчо Велков. След това в читалището той представи на хората накратко кандидатите за народни представители, подчертавайки, че са професионалисти от всички браншове.

Не се дават пари за култура, заплащането на работещите в читалищата е много ниско, една библиотекарка с бакалавърска степен получава минималната работна заплата, изрази мнение секретарят на читалището в гр.Костандово Пламен Киселов. Той предложи ДДС-то за книгите да бъде намалено.

В предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“ има специален раздел за културата, в който се предлага постепенно постигане на 1% от БВП в държавния бюджет да е за сферата на културата, каза Славчо Велков. Той посочи, че се предвижда държавна подкрепа за развитие на материалната база на дейностите в театрите, читалищата, библиотеките, музеите и галериите. Предизборната платформа на Коалиция „БСП за България“ предлага да се разшири процесът на децентрализация на културата и се увеличи финансирането на проектен принцип, като се създадат и специализирани фондове „Подкрепа на дебютни проекти“, „Българско културно-историческо наследство“, „Съвременно българско изкуство“, разясни водачът на листата в 13ИР на Коалиция „БСП за България“.

13бсп1

Вторият в листата – Йордан Младенов, който е и областен председател на БСП, припомни колко финансови средства са дадени за читалищата в областта при „лошото“ управление на Орешарски.

Сериозна активност в диалога показаха младите хора в залата, които поставиха въпроса за спортно-техническата база по принцип и по-специално за изграждане на игрище с изкуствена настилка. Славчо Велков отговори, че предизборната платформа предлага въвеждане на стандарти за спортна инфраструктура.

Коалиционната политика при спечелване на изборите бе една от основните теми, които присъстващите в залата поставиха пред кандидатите за народни представители. Водачът на листата отговори, че естествени коалиционни партньори са политическите партии и коалиции със сходни на Коалиция „БСП за България“ платформи и цели.

13дорково

„Трябва да спечелим изборите убедително, за да сме в позиция ние да предлагаме коалиция, а за самостоятелно управление са необходими 121 да има народни представители“, допълни Йордан Младенов.

Проблемите на читалищата и бъдещите коалиционни партньори бяха основните теми на разговор и при срещата с избиратели  от село Дорково в местното читалище.

13дорково1

Убедени сме, че и вие искате България да се промени, и сме устремени към спечелване на убедителна победа, за да преобразим България в държава с правила, еднакви за всички, и възмездие за всеки, който ги нарушава. Стреляйте в десетката на 26 март и мисля, че няма да сбъркате, каза Славчо Велков.

Платена публикация!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!