Все още няма ни вест, ни кост от 67 годишният Николай Дачев от Овчеполци, който простреля преди четири дни своя съселянин Трендафил Шарков. Както вече ви информирахме той се укрива, след като на 9 март, около 19 ч. е прострелял с незаконната си пушка бившия кмет на селото. Срещу него е повдигнато обвинение за нанасяне на средна телесна повреда.

Мъжът е криминално проявен, осъждан за друго подобно престъпление извършено от него в миналото. Това се е случило през деветдесетте години на миналия век, но тогава Дачев е наръгал с нож противника си. След съдебен процес е попаднал в затвора и след като изтърпял присъдата си, бил освободен. По принцип Дачев е живеел в пазарджик, където има семейно жилище, но е в Овчеполци през повечето от времето, тъй като там има къща. Когато извършил престъплението преди години той също дълго време се е укривал, преди да бъде задържан.

Негови съселяни са на мнение, че най-вероятно Дачев се намира в гората около населеното място. Той е прекарал детството си в Овчеполци и много добре познава землището му. Най-вероятно е взел налични пари и храна със себе си, след като извършил прострелването, защото от тогава насам никой не го е зървал в селото, нито пък в Пазарджик.

Той като той се укрива са предприети действия от страна на полицейските екипи за неговото установяване и задържане, като още същата вечер е бил обявен за издирване. По случая е образувано дознание, работата продължава, а от полицията призовават Дачев да се предаде, тъй като това е смегчаващо вината обстоятелство и ще се отрази на следващата му присъда. В момента Шарков е в болницата, няма опасност за живота му.