На 14 март 2017 г. /вторник/, от 18:00 часа, в Читалището ще дойдат представители на фирма “ Шнайдер Електрик“, които ще представят на жителите на гр. Ветрен възможности за работа, съобщи кметът на града Радослав Лютаков. Всички, които желаят да заповядат на срещата, каза още той.

Фирмата присъства на българския пазар от 1998 г. Първоначално започва работа чрез търговско представителство, а по-късно открива и собствен завод в Перущица. През 2007 г. мести производството си в индустриална зона Радиново, Пловдивско. Компанията транспортира продукцията си от завода до два разпределителни центъра – Будапеща и Лион.

Разширението на завода в Пловдив започва още през 2011 г. с цел увеличаване на капацитета и гамата на произвежданите продукти. През 2013 г. дружеството продължава да инвестира в покупката и въвеждане в експлоатация на нови производствени линии. Сегашното разширение отново е свързано с добавянето на продуктови гами. Продукцията на фабриката се изнася чрез 10 дистрибуционни центъра до 14 страни, в които се предлагат различни типове прекъсвачи и други апарати, съответстващи на местните технически и законодателни изисквания. Идеята е да се достигнат нови пазари чрез добавяне на продукти, които отговарят на специфичните закони в повече територии.

Традиционно продукцията на българското дружество е предназначена за износ. През 2013 г. реализираната печалба е 11.2 млн. лв., а приходите са над 210 млн. лв. В завода работят около 800 души. Компанията обслужва целия бизнес цикъл – от производството на електрическите компоненти, през проектирането и изграждането на електрическата мрежа до сграден мениджмънт.