Клуб „Млад журналист“ от НУ“В.Друмев“ в Пазарджик гостува днес по време на редовната пресконференция на кмета Тодор Попов. Младите дами бяха подготвили картичка за градоначалника, а преди старта на брифинга му зададоха въпроси. „Кой беше любимият ви предмет в училище?“ – бе първият от тях, а Попов пожела да отгатнат. Децата решиха, че това е математиката, но се оказа, че в младите си години кметът на Пазарджик е бил запален фен на литературата и българския език. Той издаде и това, че е писал стихове. Дори може да издаде стихосбирка.

IMG_8117

„Моята мечта е една – Пазарджик да се превърне в още по-добро място за живеене“, – така Попов отговори на втория въпрос на децата, като ги призова и те ежедневно да правят нещо добро за града си. „Така с общи усилия ще постигнем още по-добри резултати“, каза кметът.

IMG_8120

Най – изненадващ обаче се оказа третият въпрос – „Ако си хванете една златна рибка, какви ще бъдат вашите три желания?“

„Първо да сме здрави, второ да сме отговорни и трето – да сме позитивни, защото доброто винаги побеждава“, отговори кметът. След пресконференцията той покани децата в своя кабинет, а те пожелаха да присъстват на всички пресконференции отсега нататък, тъй като първи ще научават новините.

IMG_8144